Να επαναλειτουργήσουν τα Λουτρά Πλατυστόμου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Το κλείσιμο της επιχείρησης που εκμεταλλευόταν τα Λουτρά του Πλατυστόμου, αποτελεί ένα ακόμη χτύπημα στον εργαζόμενο λαό της δυτικής Φθιώτιδας. Ακόμη 22 συνάδελφοι μας, προστίθενται στα ποσοστά της ανεργίας, που στη συγκεκριμένη περιοχή είναι πολύ πάνω από τον εθνικό μέσο όρο.

    Η εξέλιξη αυτή, είναι το αποτέλεσμα των επενδύσεων του κεφαλαίου, της επιχειρηματικότητας και του ανταγωνισμού, του ξεπουλήματος της λαϊκής περιουσίας στα ιδιωτικά συμφέροντα. Είναι το βέβαιο αποτέλεσμα του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής και της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Να τι εννοούν κυβέρνηση και εργοδότες με τον όρο “ανάπτυξη”, πάνω σε ποια συντρίμμια έρχεται να πατήσει η όποια ανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Για αυτό και τα συμφέροντα των εργαζομένων είναι ασυμβίβαστα με αυτά των εργοδοτών.

 Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας καταγγέλλει τις πρακτικές της εργοδοσίας και του ιδιοκτήτη της εταιρείας σε βάρος των εργαζομένων. Αφού πρώτα τους εκμεταλλεύτηκε για σειρά ετών, με ελαστικές μορφές εργασίας και μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές, τους "πέταξε στο δρόμο", μοιράζοντάς τους υποσχέσεις για καταβολή των δεδουλευμένων. Ακόμη και την τελευταία στιγμή εκμεταλλεύτηκε το φιλότιμο των εργαζομένων, που υπέγραψαν το χαρτί της απόλυσης που τους έδωσε η εργοδοσία.

 Επισημαίνουμε παράλληλα τις ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ., που με τους αντεργατικούς νόμους που ψήφισαν στη βουλή, ενίσχυσαν ακόμη περαιτέρω την ασυδοσία της εργοδοσίας και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

 Ως Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας, στεκόμαστε στο πλευρό των 22 εργαζομένων που απολύθηκαν με το κλείσιμο της εταιρείας αλλά και στους εργαζόμενους που απολύθηκαν το προηγούμενο διάστημα και στους οποίους επίσης υπάρχουν οφειλές. Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την διασφάλιση των συμφερόντων τους και την από κοινού οργάνωση της πάλης τους.

 Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τους εργαζόμενους να παλέψουν και να διεκδικήσουν τα συμφέροντά τους. Κανένας μόνος του. Όλοι μαζί με συντονισμό και κοινό αγώνα. Να μην παρασυρθούν από την ηττοπάθεια και τα λόγια συμπάθειας και υπομονής που τους πλασάρουν διάφοροι παρατρεχάμενοι της εργοδοσίας και να διεκδικήσουν με κάθε τρόπο τα χρήματα που τους οφείλονται.

Όλοι μαζί, συσπειρωμένοι σαν μια γροθιά, να παλέψουμε για:
Ø  Ανάκληση όλων των απολύσεων.
Ø  Επαναλειτουργία των ιαματικών πηγών και των εγκαταστάσεων των Λουτρών Πλατυστόμου, με προσωπικό που θα εργάζεται με μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρεις αποδοχές και εργασιακά ασφαλιστικά δικαιώματα, και με υπηρεσίες που θα είναι προσβάσιμες στο σύνολο των κατοίκων της περιοχής.
Ø  Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων.
Ø  Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι των μνημονίων, με ανάκτηση των απωλειών και επαναφορά μισθών και δικαιωμάτων στα προ κρίσης επίπεδα.
 Καλούμε τα συνδικάτα, την εργατική τάξη να δώσουμε απάντηση με την μαζική συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο στις 9 Νοέμβρη στις 6.30 το απόγευμα στη Πλατεία Πάρκου.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.